Scharnier

Lean en QRM

BOSCH Scharnieren is een van de best practice bedrijven op gebied van Lean en Quick Response Manufacturing (QRM). Om deze reden zijn wij onlangs geinterviewd door procesverbeteren.nl, een toonaangevend platform gericht op de kennisverspreiding van procesoptimalisatietechnieken als QRM en Lean manufacturing.

“De kracht van QRM zit hem in de omvorming naar een cellulaire organisatie op basis van Quick Response Cells. Klantspecifieke orders kunnen zich dan als “stoptreinen” langs QRC-stations naar keuze gaan bewegen. Vervolgens kun je je dan gaan focussen op het terugdringen van de wachttijden.
– Fried Kaanen, directeur BOSCH Scharnieren

Het volledige interview kunt u hier lezen.

QRM richt zich dus op het verkorten van de doorlooptijd. Hierdoor is het zeer geschikt voor bedrijven met kleine productieseries en een groot aantal productvarianten. Dit is het kenmerk van BOSCH Scharnieren. Onze toepassing is herkenbaar door een inrichting in gekleurde werkcellen en het werken met zelfsturende teams (onze scharniermakers).

Bosch Scharnieren, de werkvloer Bosch Scharnieren, de werkvloer Bosch Scharnieren, de werkvloer

Om een optimale workflow te garanderen en onze levertijden te waarborgen, maken wij gebruik van een volautomatische planningssoftware gebaseerd op de principes van QRM. Bekijk hier de video van PROPOS Software.

Bekijk ook de presentatie van QRM advisor Julian Stark over de implementatie van QRM en digital POLCA ten opzichte van Lean bij een Amerikaans bedrijf tijdens de QRM conference 2019:

Meer informatie over QRM vindt u hier:
Rajan Suri en Godfried Kaanen QRM logo

 

Bel mij terug

Heeft u een vraag, opmerking of informatie nodig? Als u dit formulier invult, bellen we u binnen 24 uur terug.

  • Dit veld is verplicht.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Vraag een offerte aan