Scharnier

Sponsoring

Solar Team Twente

De World Solar Challenge is een 2-jaarlijks race-evenement in Australië, waarbij zelfontworpen auto’s op zonne-energie een afstand van ruim 3000 km van Darwin naar Adelaide zo snel mogelijk moeten afleggen.
BOSCH Scharnieren is al jaren sponsor van het Solar Team Twente. Dit Twentse team was samengesteld uit studenten vanTU Twente en Hogeschool Saxion.
Voor THE RED ENgine, de zonne-auto van het Solar Team Twente in 2013, heeft BOSCH Scharnieren een sterk en uitermate licht scharnier ontworpen. Het scharnier dient om de cabine te openen. BOSCH levert ook aan de volgende race in 2015 een bijdrage.

Superbus TU Delft

Superbus is de naam van het onderzoeksprogramma van de TU Delft gericht op het Openbaar Vervoer van de toekomst. Het Superbusconcept is bedacht door professor en voormalig astronaut Wubbo Ockels.

Doel van Superbus is een punt-tot-punt vervoersmogelijkheid te ontwikkelen die kan concurreren met trein en auto. De Superbus krijgt 18 zitplaatsen en moet gaan rijden op eigen ‘Superbanen’ met een snelheid van 150 tot 250 km/u. Bekijk de Superbus op YouTube.
Met oog op optimaal comfort voor de reiziger, hebben studenten van de TU Delft een speciale passagiersstoel ontwikkeld. BOSCH Scharnieren heeft hiervoor de scharnieren ontworpen en geleverd. De scharnieren zijn gemaakt van een innovatieve roestvast staalsoort Wn 1.4597 (AISI 204Cu). Door de hoge treksterkte hiervan kon het vereiste ‘superslanke’ scharnier worden gerealiseerd.

Bel mij terug

Heeft u een vraag, opmerking of informatie nodig? Als u dit formulier invult, bellen we u binnen 24 uur terug.

  • Dit veld is verplicht.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Vraag een offerte aan